Teško je nabrojati sve moguće načine za skidanje kilograma, od prirodnih napitaka do raznih dijeta. Međutim, vjerovatno niste znali da postoji nekoliko bizarnih načina za mršavljenje. A da sve bude zanimljivije, njihovu efikasnost su potvrdili i ljekari Doktor Zak Vagar-Udin, koji je član Svetske zdravstvene organizacije, slaže se da postoje bizarne, a efikasne metode.

– Iako neki trikovi mogu da se smatraju čudnim, što i jesu ljudima koji znaju za njih, njihova korist je utvrđena i dokazana – rekao je on.

Hladan tuš

Možda vam je nezamislivo da toplu vodu prilikom tuširanja zamenite hladnom, ali ako želite da izgubite nekoliko kilograma, naviknite se na nju. Izlaganje niskim temperaturama ima potencijal da podstakne metabolizam aktiviranjem takozvane “smeđe masnoće” u vašem telu. Boja tanjira: Sigurni smo da vam je smiješno da čujete da su boja i veličina tanjira iz kog jedete važni ako želite da smršate. Ipak, utvrđeno je da konzumacija hrane iz crvenog tanjira sprečava prejedenje. Profesor Čarls Spens, psiholog, objasnio je da boja tanjira vara mozak da jede manje obroke.Spavanje s maskom

Još jedan vrlo neobičan savjet, a dolazi upravo od stručnjaka. Noću bi trebalo da se potrudite da zamračite sobu. Naučnici kažu da bi pre spavanja trebalo isključiti telefon, televizor i svetla, pa čak i spavati sa maskom.

Oglasi - Advertisement