Bivša britanska medicinska sestra Bonnie Ware podijelila je ispovijesti terminalno bolesnih pacijenata, koja nude duboke uvide u život koji odjekuju mnogima. Hajde da istražimo pet najvećih žaljenja koje pojedinci često izražavaju dok se približavaju kraju svog života:

Želja da se živi u skladu sa sopstvenim željama, a ne u skladu sa željama drugih, osećaj je koji naglašava važnost autentičnosti i ostvarivanja sopstvenih snova, bez spoljnih uticaja.
Muški pacijenti često izražavaju žaljenje zbog pretjeranog rada, priznajući da je njihova posvećenost karijeri dovela do toga da propuste dragocjene trenutke sa svojim porodicama i uživanje u životu.
Nemogućnost izražavanja svojih osjećaja može rezultirati nedostatkom autentičnosti i propuštenim šansama za lični razvoj, naglašavajući važnost hrabrosti za to.
Žaljenje što niste ostali u kontaktu s prijateljima služi kao podsjetnik na značaj održavanja međuljudskih veza i uvažavanja prave vrijednosti prijateljstva tokom cijelog života.
Do posljednjih trenutaka svog života, pojedinci često dolaze do spoznaje da je sreća odluka koju su mogli donijeti, a strah od promjene može ih spriječiti da dožive zadovoljavajuću egzistenciju.

Medicinska sestra Julie, sa sjedištem u Los Angelesu, kaže da je, pored vlastitog kajanja, svjedočila umirućim pacijentima koji izražavaju ljubav prema svojim preminulim roditeljima. Ova potresna priznanja služe kao podsjetnik na duboke ljudske vrijednosti koje naglašavaju značaj iskrenog življenja, otvorenog izražavanja naklonosti i njegovanja značajnih veza tijekom naših života. Medicinska sestra Julie, oslanjajući se na svoje iskustvo sa smrtno bolesnim osobama, ističe da su najčešće fraze koje se izgovaraju na samrtnoj postelji “Volim te” i pozivi preminulim roditeljima. Na kraju krajeva, zvučna poruka je da je život stvar ličnog izbora i da se treba dosledno opredeljivati ​​za sreću.

Oglasi - Advertisement