Svi znaju da su južnoslavenske države danas među slabije razvijenim državama svijeta, iako to nije bio slučaj u doba Jugoslavije kada smo prednjačili po mnogim pozitivnim stvarima. Zbog silnih problema neuređenih južnoslavenskih država, omladina odlazi na Zapad da se bavi poslovima kojima se narodi razvijenih i uređenih država ne žele baviti.

Dok je to nekima životni san i često jest u pitanju pošten rad, drugima je to linija manjeg otpora ili čak i poniženje jer nije neki grandiozan posao poput ljekara ili advokata. Međutim, često se desi da čak i uspješne estradne zvijezde odu na Zapad i bave se istim tim poslovima. To je barem slučaj pjevačice Anice Milenković koja se proslavila brojnim hitovima prije nekoliko decenija, a najudarniji hit joj je definitivno bila pjesma “Na lančiću ime tvoje”. Danas živi u Americi, tačnije u Floridi gdje sama odgaja sina Filipa i kćerku Barbaru i bavi se mnoštvom poslova i pjevanjem.

Priznaje da se pjevanjem bavi samo po narudžbi na slavama, svadbama, krštenjima i slično, ali da se u potpunosti prilagodila američkom životu jer tamo živi već petnaest godina. Bavi se uređivanjem i čišćenjem stanova, nadgledanjem spremačica u banci i brizi o starim i nemoćnim ljudima, ali kaže da je Balkanci osuđuju.

Nije očekivala da će je ljudi napadati što se odrekla pjevanja za šire narodne mase i okrenula se težim ali poštenim poslovima, ali je sretna i drago joj je što djeci može priuštiti odrastanje i odgoj kakve prosječna osoba na prostoru bivše Jugoslavije danas nažalost ne može. Šta vi mislite o ovome?

 

Oglasi - Advertisement