Tiijelo će vas uvijek obavijestiti ako nešto nije u redu. Doktori nam savjetuju da prvo pažljivo pazimo na ono što nam naše tijelo pokušavaju reći. Neugodan miris može biti znak da naše zdravlje nije u dobrom stanju. Obratite pažnju na alarme za bolest.

Jetra, vitalna komponenta probavnog sistema, čuva tijelo od intoksikacije. Postoji oko 100 različitih vrsta bolesti jetre, a svake godine uzrokuju stotine hiljada smrti. Nadalje, početne faze mnogih poremećaja jetre su bez simptoma. Stručnjaci, međutim, upozoravaju na simptome koji mogu ukazivati ​​na problem s jetrom. Loš zadah i neprijatan miris stopala su znakovi bolesti jetre.

Ljudska koža pored svoje zaštitne uloge ima i regulatornu funkciju jer omogućava da se metabolički otpad i toksini izbace iz tijela kroz znojne žlijezde. Kada je jetra oštećena, toksini se počinju gomilati u tijelu i poremećen je protok krvi, što inhibira rad bubrega. Kada bubrezi ne rade kako treba, tijelo počinje da nadoknađuje slabu sposobnost žlijezda znojnica da uklone opasne tvari iz tijela.

Ostatak pročitajte OVDJE.

Oglasi - Advertisement