Verujemo da se i vama dogodilo da se vaše telo izennada trzne u trenutku kad taman hvatate prvi san? Nemojte se brinuti, ovo je uobičajena pojava, a naučnici su konačno ustanovili o ćemu se radi. Ponekad se može desiti da se osećate kao da padate sa velike visine. Ljudi su posvuda na različite načine pokušali objasniti taj osećaj. Svi smo to doživeli na malo drugačiji način, ali konačni rezultat je da ćete završiti buđenjem iz svog stanja mirovanja.

Pre svega, stručnjaci veruju da postoje neki vanjski uzroci koji mogu povećati verovatnoću za trzanje, kao što su kofein i duhan. Preporučeno je da ne pijemo kafu sati pred odlazak u krevet jer bi time mogli povećati svoje šanse za podleganje pojavi. Stimulansi kao što su adderall ili Ritalin mogu imati sličan efekat, a nedostatak sna također je okidač. Obično se trzanje događa kada neko zaspe prebrzo od iscrpljenosti. U prvim fazama sna, vaši otkucaji srca i disanja usporavaju brzo. Ponekad, kada je neko stvarno iscrpljen, mozak nastavlja kroz ove faze sna prebrzo io to ga zbunjuje. Telo tada brzo reaguje sa hemikalijama koje uzrokuje da se probudite sa trzajem.

Bonosu savet: Kažite zbogom nesanici, evo kako da zzaspete za jednu minutu, provereno deluje. Alina Gonzales je na internetu podelila metodu koja joj je pomogla da zaspe brzo, a tajna je u metodi disanja “4-7-8”. Ovaj savet je alina dobila od žene koja već dugo sprovodi seanse meditacije i poseduje licencu za obavljanje zdravstvene prakse.

Potrebno je uraditi sledeće: Smestite se u ležeći položaj, tako da vam bude udobno i toplo. Zatvorite oči i duboko udahnite vazduh kroz nos, a udisaj punim plućima treba da traje pune 4 sekunde. Nakon toga zadržite vazduh, odnosno dah u plućima punih 7 sekundi. Nakon toga počnite lagfano da ispuštate vazdug iz pluća kroz usta u trajanju punih 8 sekundi. Potom ponovite celu procedutu 4-7-8. Također, dok ovo radite možete brojati sekunde u sebi i pratit postupke disanja. OVa vežba će usporti vaš srčani ritam i smiriti vas, a vi ćete zaspati u kratko vreme.

Oglasi - Advertisement