Kada je riječ o prilogu mesu i ribi s roštilja, krumpir salata omiljen je izbor kao prilog. Prednost mu je što se može ostaviti u hladnjaku preko noći i neprimjetno uklopiti u obrok sljedećeg dana, bilo da se radi o suhomesnatom namazu, kobasicama, sardinama ili čak omletu. Velikodušna porcija ukusne krumpirove salate ima moć uzdignuti ova skromna jela u zadovoljavajuću i ukusnu gozbu, a sve to bez puno truda. Zaista je nevjerojatno kako hladni krumpiri briljiraju u ovom jelu.

 

 

Kremasta krumpir salata, omiljeni prilog u američkoj kuhinji, bezvremenski je klasik koji krasi stolove bezbrojnih obiteljskih okupljanja i roštilja na otvorenom. Ova jednostavna, ali divna salata sadrži nježne, kuhane krumpire obložene slatkim, baršunastim preljevom. Obično se krumpir nareže na komade veličine zalogaja i kombinira s majonezom, senfom i celerom narezanim na kockice kako bi se pružilo zadovoljavajuće hrskanje. Unatoč svojim skromnim komponentama, ovo jelo posjeduje inherentan šarm koji odjekuje kod ljudi svih pozadina, što ga čini univerzalno obožavanim favoritom.

 

 

Sastojci

Količina krompira je oko 500 grama.
Dvije supene kašike pavlake ili jogurta su preporučene mere.
Jedna kašika senfa, što odgovara jednoj supenoj kašiki.
Jedna supena kašika sirćeta je preporučena količina.
Trebat ćete koristiti dvije kašičice maslinovog ulja.
Potrebna je samo jedna kašičica meda.
Mladi luk
Sol i biber

 

 

Priprema:

Započnite kuhanjem krompira u koži, a zatim ga ogulite i narežite na tanke komade. Sljedeći korak je narezati mladi luk na male, okrugle kolutiće.Da biste napravili pikantan i sladak preljev, pomiješajte jogurt ili vrhnje sa senfom, sirćetom, uljem i medom. Počnite tako što stavite krompir u činiju, a zatim dodajte so, biber i polovinu mladog luka. Nastavite tako što smjesu od vrhnja ili jogurta prelijete preko smjese od krompira i miješajte dok se sve dobro ne sjedini. Ostatak mladog mladog luka se zatim može koristiti za ukrašavanje jela, koji se može poslužiti odmah kao topla salata ili prethodno ohlađen u frižideru. Ostatke treba čuvati u frižideru i potrošiti u roku od dva dana kako bi se održala svježina.

Oglasi - Advertisement