Doris Dragović, omiljena hrvatska pevačica, posebno je voljena među navijačima, stekavši titulu “kraljice Torcide”. Njen uspeh počinje 1986. godine kada je predstavljala Jugoslaviju na Eurosongu s pesmom “Željo moja”. Ova pesma i dalje uživa veliku popularnost kao svojevrsni evergreen koji će sigurno ostati u ušima i u budućnosti. Kroz impresivnu karijeru, objavila je niz hitova i sedam studijskih albuma. Karakterišu je prelep glas, skroman scenski nastup i uvijek je bila prepoznata kao prava dama, izbegavajući afere i konflikte sa kolegama na estradi.

 

Tri puta je osvojila prvo mesto na festivalu “Melodije Hrvatskog Jadrana” tokom svoje muzičke karijere. Početkom devedesetih godina prošlog veka, bila je u kratkotrajnoj vezi sa Željkom Ražnatovićem Arkanom, koji je tada prevario svoju suprugu s njom. Tada su mediji izveštavali o potpunoj opčinjenosti Arkana prema njoj, ali su ratna dešavanja dovela do njihovog rastanka. Nakon toga, nastavila je pojedinačno nastupati na hrvatskim festivalima, ali je potom konačno nestala s muzičke scene. Čak su kružile priče da se posvetila vjeri te da je čak promjenila svoje ime, s obzirom da je njen stvarni identitet Dorotea. Njeno prezime je zapravo Budimir, a udala se za poznatog vaterpolistu iz Splita, Maria. I dalje su u braku, a zanimljivo je da nemaju djece.

Nakon raspada Jugoslavije, Doris se aktivno posvetila muzici u samostalnoj Hrvatskoj. Također se pojavila na nekoliko festivalskih takmičenja, gdje je postigla značajan uspjeh. Njen uticaj i popularnost ostali su snažni kroz godine, čineći je istaknutom figurom regionalne muzičke scene. Kroz dugu i uspješnu karijeru, stekla je status jedne od najpoznatijih i najcjenjenijih pop i zabavnih izvođačica na području bivše Jugoslavije.

 

Oglasi - Advertisement