Tokom protekle decenije, turske serije su stekle veliku popularnost na našim prostorima, a među najomiljenijima ističe se “Ezel”. Inspirirana romanom “Grof od Monte Krista” Alexandrea Dumasa, ova serija prati priču Omara Ukara, čiji je životni put oblikovan izdajom bivšeg prijatelja, nepravednom osudom na doživotnu robiju i odlučnošću za osvetom. Proveo je godine u zatvoru smišljajući plan bijega i osvete, uspješno povrativši slobodu kao Ezel Barjaktar, prosperitetni biznismen voljan platiti visoku cijenu za 12 godina provedenih iza rešetaka. Važno je napomenuti da glavnu ulogu u seriji tumači Kenan Imirzalioglu, jedan od najcenjenijih turskih glumaca, čija aristokratska porodična pozadina potiče od sultana Uzun Hasana iz dinastije Ankhjunlu.

 

Rođen je 18. juna 1974. godine u Ankari, gde je započeo svoje akademske korake studirajući matematiku na Tehničkom univerzitetu Yildriz. Međutim, njegov životni put se značajno promenio 1997. godine kada je zakoračio u svet manekenstva, brzo osvojivši titulu najboljeg modela na svetu. Ovaj uspeh privukao je pažnju televizijskih producenata, otvarajući vrata glumačke karijere koja ga je ubrzo učinila jednim od najomiljenijih ličnosti u Turskoj.Na početku svoje glumačke karijere, Kenan je uspostavio blisko prijateljstvo sa legendarnim glumcem Tundželom Kurtizom. Ova saradnja se manifestovala kroz nekoliko zajedničkih projekata, uključujući TV seriju “Ezel”, gde je Kurtiz portretisao lik Ramiza Karaeskog. Izvan seta, Kenan je često provodio vreme sa Kurtizom, deljenjem trenutaka u prirodi i na privatnim posedima. Njegovo srce je bilo slomljeno kada je izgubio dragog prijatelja i kolegu.Kenan, jedan od najatraktivnijih turskih glumaca, oduvek je bio intrigiran damama, ali je dugo čuvao svoj privatni život od javnosti. Kada je pronašao pravu ljubav, više nije mogao skrivati sreću koju je delio sa svojom izabranicom.

 

 

Od maja 2016. godine, Kenan je u braku sa glumicom Sinom Kobal, koja je takođe igrala značajne uloge u mnogim popularnim turskim TV serijama i filmovima. Par sada ima dvoje dece: ćerku Lalin, koja je rođena 2020. godine, i malu Lejlu, koja je nedavno proslavila prvi rođendan, kako prenosi glossy.rs. Nakon uspeha sa serijom “Ezel”, Kenan je bio angažovan na nekoliko uspešnih projekata, uključujući seriju “Karadaj”, seriju “Aleph” i različite filmove. Od 2019. godine, vodi tursku verziju kviza “Želiš postati milioner?”. Zahvaljujući aktivnom prisustvu na Instagramu, obožavaoci Kenana širom sveta imaju priliku videti da i danas, više od decenije nakon snimanja filma “Ezel”, on i dalje ostvaruje zapažene uspehe.

 

Oglasi - Advertisement