Bolji život, je definitivno TV serija koja je obeležila celu Balkansku kinematografiju. To je serija koja je prikazivana u periodu 1987-1990 godine, i zavšila se tik pre samog građanskog rata u bivšoj Jugoslaviji. To je faktički remek dlo, koje pokazivalo jednu prosečnu porodicu koja se bori da preživi na sve moguće načine. 

Onda sa druge strane preko noći dođu do velikog nasledstva, pa samo pokazuje kako se običan čovek može ponašati u trenutku kada mu na račun legnu velike pare. I dan daas neke TV kuće prikazuju ovu seriju, jer su probelmi preslikani i u današnje vreme, te se mogu jako realno prikazati i u današnjem društvu, koje je u još većem problemu sa ekonomske strane nego što je to slučaj bio pre. 

Međutim, u samoj seriji imamo par nelogičnosti, koje su se tek shvatile nekada posle. Primera radi, majka Emislija je u stvarnom životu bila samo 5 godina starija od svog sina Guze, kojeg je glumio pokojni Boris Komnenić. Najveći gaf je naime u samom testamnetu, koji je ostavljen deci, ali da moraju ispuniti neke uslove, da bi došli do para. Iz tog aspekta, tu je napravljena kardinalna greška. Naime na jednoj Fejsbuk stranici oglasio se jedan advokat te je rekao sledeće:”Tada bi celokupnu zaostavštinu odmah nasledio Giga, kao jedini zakonski naslednik svoje sestre. Tako bi Popadići pare uzeli odmah, platili bi Macoli spomenik ( ispunili i nalog ), i ne bi bilo serije uopšte. Postavlja se onda pitanje zašto advokat Radujković nije krenuo u tom pravcu, nego je Gigi rekao da u testamentu nema nijedne rupe?”, navodi se na stranici.

Oglasi - Advertisement