Iva Štrljić je nekoliko puta u javnosti govorila o svom odnosu sa ocem Milanom koji je prilično komplikovan. Iako su se pojavili brojni medijski izvještaji koji detaljno govore o zategnutim odnosima između glumca Milana Štrljića  i njegove kćerke Ive, važno je napomenuti da mu ona ostaje postojan stub podrške. Prije sadašnjeg partnerstva, Štrljić je ranije bio u braku sa cijenjenom balerinom Slavicom, s kojom dijeli dvoje djece. U brojnim intervjuima Milan je ispričao da namjlađi sin Fran ima žarko interesovanje i za engleski i za japanski jezik, kao i za duboku naklonost prema borilačkim veštinama. Nepokolebljiva posvećenost para podizanju svog deteta može nenamerno da dovede do nenamernog zanemarivanja njihovih dragih ljubimaca koji borave u Beogradu.

 

Milanovo kćerka Iva, koja je također umjetnica, duže vrijeme želi da komunicira s njim. Milan je, međutim, ostao nepokolebljiv u svom odbijanju da popusti pred njenim zahtevima. Kada mu prvi izbor nije uspio donijeti zadovoljstvo, otkrio je ispunjenje, inspiraciju i radost kroz svoju drugu opciju. Izrazio je zahvalnost Daši, svojoj fizioterapeutkinji, koja ne samo da mu je bila mentor, već je postala i suštinska komponenta njegovog života. Pomisao na život bez nje bila je nezamisliva. U mom životu, moja supruga Daša igra nezamjenjivu ulogu kao oslonac. Njeno prisustvo uliva osećaj smirenosti i spokoja koji se ne može kvantifikovati. Čvrsto vjerujem da je uspješan brak koji traje više od dvadeset godina izgrađen na temeljima empatije, nepokolebljivog ohrabrenja i prelivanja naklonosti.

Glumivši brojne nezaboravne likove kroz svoju glumačku karijeru, glumac je imao i ulogu u osnivanju Umjetničke akademije u Splitu. Međutim, on retko posećuje Beograd, navodeći kao razlog nedostatak komunikacije sa kolegama i ličnu nevoljnost da kroči u srpsku prestonicu. Razlog njegovog odsustva ostaje nejasan, a spekulacije se kreću od uticaja njegove druge žene do drugih nepoznatih faktora. Početkom 1990-ih Milan Štrljić, poznati glumac i otac Ive Štrljić, odlazi iz Beograda. Pre izbijanja  rata, Milan je  raskinuo  brak sa Slavicom, koja je bila poznata  i balerina. Kao rezultat njihove zajednice, na svijet je došao sin po imenu Luka i kćerka Iva. Nešto kasnije, Milan se u Hrvatskoj ukrstio sa Dašom, fizioterapeutkinjom. Milan i Daša su potom postali roditelji deteta po imenu Fran.

Nakon niza ponovljenih incidenata, mediji su opširno spekulisali o dinamici između Milana i njegove ćerke, sugerišući nategnutu vezu i prekid komunikacije. Međutim, nekoliko godina kasnije, Iva je nedvosmisleno opovrgla ove navode, a sam Milan se javno osvrnuo na to. Činilo se kao da je slijed događaja koji su se odvijali na neki način predodređen. Kada je rat u početku izbio, obuzila me je ogromna želja da se brzo vratim u Hrvatsku – to je bilo najmanje što sam mogao učiniti. Shodno tome, nisam bio u mogućnosti pružiti Ivi neophodnu podršku koja joj je bila potrebna za njene težnje u karijeri. Uprkos tome što živim u drugoj naciji, posjedujem nepokolebljivo povjerenje u njenu sposobnost da samostalno shvati svoje obaveze, bez mog vođenja. Čini se da je moje umjetničke sposobnosti naslijedila ona; međutim, nedostaje mi bilo kakva sklonost da sarađujem sa svojim nasljednikom u bilo kakvom javnom predstavljanju ili angažmanu. Moja nesposobnost da ispunim takvu ulogu je pojačana nepremostivom preprekom naše geografske udaljenosti, koja samo pojačava moj osjećaj neadekvatnosti.

Oglasi - Advertisement