Da život piše najbolje i najtužnije romane mogli smo se uvjeriti mnogo puta a danas vam donosimo slučaj italijanke Lorijane Saso koja je od kada zna za sebe navijala u odbojci i košarci, sportovima koje voli i prati, za Jugoslaviju a kasnije i za Srbiju što je i nju samu zbunjivalo.

Tek kada joj je prije tri godine umro otac saznala je istinu o svom porijeklu i da ona nije italijanka nego srpkinja koju je rodila Leposava iz sela Perlez kada je imala samo 16 godina. Njena majka i očuh su joj kćerkicu odveli i dali na usvajanje i tako je ona postala Lorijana Saso i ostala bi u tom ubijeđenju do kraja života da nije poslije smrti svog oca našla jdnu crnu kutiju u kojoj su se nalazili dokumenti i crveni SFRJ pasoš.

Ona je tako nakon 52 godine saznala istinu o svom porijeklu a našla je i fotografiju sebe kada je imala samo dvije godine. U dokumentima je pisalo da je rođena u opštini Pančevo u Baatskom Novom Selu i ona je odmah odlučila da pokuša da pronađe svoju biološku majku u čemu joj je pomagao otac njene pijateljice Tanje, Radoica Bata Vukić.

On je preko advokata iz Novog Sada uspio da dođe do dokumenata o Zorici Dinković koja je odmah iz bolnice data na usvajanje. Trebalo je dosta vremena da se pohvataju svi konci jer su malu djevojčicu po rođenju djed i baba upisali pod prezimenom Dinković a ne Dinkovski kako se inače preziva ova porodica iz Perleza. Ostatak pročitajte ovdje.

Oglasi - Advertisement