Mi se u nastavku današnjeg članka malo bavimo samim zdravljem, a poznato je da ste ono što jedete i konzumirate. jednostavno, ne govore starije osobe da zdravlje ulazi na usta. Zato je jako bitno, pogotovo u današnje vreme kada je sve postalo na brzinu, i jednostavno nemamo vremena ni za sebe, a kamoli da pripremamo neke zdrave osobe. Zato je itekako učestao broj pacijenata i porast kardiovaskularnih bolesnika u celom svetu, a kad vidimo da dete od 5 godina ima dijabetes, onda vam je sve jasno.

Nezdrava, pržena i brza hrana je definitivno smrt za svaku osobu. Mi se danas selimo u Aziju, konkretno u Japan fgde imamao jako veliki procenat ljudi koji žive 100+ godina. Mnogi misle da je ključ njihove dugovečnosti pirinač i riba, kao i razne iznutrice, međutim, to ipak i nij baš tako. Naime, ključ je verovali ili ne u mesu. Po rečima japanskog psihijatra Hidekija Vade, meso nas čini dugovečnijim jer on kada se konzumira, podstiče lučenje serotonina, odnosno hormona sreće, tako da je u jednu ruku to i sasvim normalna i logićčna stvar.

Tako osobe koje ulaze u neke godine, itekako imaju jako veliku želju za druženjem, a samim time i da izlaze i šetaju, što je također jako bitno za zdravlje svake osobe. Tako je ovaj doktor rekao da nije tačno da je puno zdravija ishrana koja je bazirana na voću povrću i ribi. Također je on naveo da nedostatak mesa u ishrani kod same osobe dovodi i do nedostatka testosterona u samom oragnizmu. Samom ishranom sa mesom, povećavate i sam nivo vitamina B koji je itekako bitan za metabolizam, te smanjuje podložnost stresu.

Oglasi - Advertisement