Jelena Barać iz Beograda je verovala da je izmirila svoj dug kada je platila traženi iznos izvršitelju. Međutim, nekoliko godina kasnije, dobila je neisplaćenu odštetu i kamatu od istog izvršitelja.

 

 

“I ja sam bila u situaciji s izvršiteljem, to se desilo negde 2020. ili 2021. godine. Bila sam uverena da sam sve regulisala, sve platilla kako treba. Proveravala sam i u racunovodstvu firme gde sam radila, da li su svi racuni podmireni, da li je roba primljena, da li su svi dugovi isplaćeni. Kada su mi potvrdili da je sve uredu, smirila sam se, misleći da je sve rešeno. Međutim, nedavno sam dobila sudski poziv na staru adresu, što me je iznenadilo. Kontaktirala sam izvršitelja koji me očigledno tuži. Nisam sigurna kako sada funkcioniše, možda su uveli neke nove postupke. Angažovao je advokate u Novom Sadu da me tuže, odnosno da naplate novac od tuženog” -rekla je Barak.

 

 

Barak je kontaktirala advokatsku kancelariju u Novom Sadu koja zastupa stranu koja je tužena zbog neisplaćene odštete od strane izvršitelja, ali nije dobila od izvršitelja nikakve korisne informacije u vezi sa isplatom.
“Na moje pitanje kako sam dobila sudski poziv tri godine kasnije, rečeno mi je da je verovatno računovodstvo bilo nesvesno, odnosno da žene koje su radile tada nisu znale šta se tačno dogodilo kada su primile dopis od izvršitelja. Postupak ide ovako: izvršitelj šalje dopis računovodstvu firme u kojoj radite, navodeći da li se naknada treba isplatiti na kraju ili na početku, i da su svi troškovi koji su nastali plaćeni. Rečeno mi je da novac nije stigao ni do jedne računovodstvene kancelarije u kojoj sam radila, tako da sam bio nevina.” Jelena nije dobila nikakvo obaveštenje o odšteti od izvršitelja nakon otplate glavnog duga. U svakom slučaju, sada je obavezna odmah platiti polovinu traženog iznosa.

 

Oglasi - Advertisement