Ako ste ikada imali voćne mušice u svom domu, znate koliko je teško riješiti ih se kada se počnu pojavljivati. S druge strane, jedna članica TikToka ponudila je savjet na svom profilu, za koji mnogi tvrde da zaista funkcionira. Ova Amerikanka u svom videu, koji je nazvala “najbolji trik za voćne mušice”, navodi da upravo zbog ovakvog pristupa godinama nije vidjela voćne mušice u svojoj kući.

Ona je napomenula: „Otkako sam to počela da radim pre par godina, možda sam jednom imala mušice“, i nastavila da objašnjava da je, kako im ime govori, za njihov dolazak krivo voće, posebno banane.

Operite banane čim ih dobijete iz radnje je jedan od načina da ih držite podalje od kuće. Činjenica je da voćne mušice polažu jaja na banane, koje onda donesete kući i pustite da se izlegu. Mnogi ljudi su izjavili da su već probali mnoge stvari, ali ne i pranje banana, uprkos činjenici da je njen savjet relativno jednostavan. Jer muhe vole da polažu jaja tamo gde se stabljike spajaju, prvo razdvojite banane, a zatim ih operite.

Oglasi - Advertisement