Verujemo da je svima vama itekako poznata naša današnja tema. Jer, realno, više nemamo malih marketa i prodavnica i dućana, koje je jednostavno progutao sistem. Na njihovo mesto su došle velike korporacije, koje su sa sobom dovukli velike tržne centre, u kojima se definitivno ne zna ko pije a ko plaća. Akcije koje svaki dan tamo imamo su ništa u poređenju sa žaljenjem mušterija koje se svaki dan žale da su zakinuti na ovaj ili onaj način. 

Najviše trikova se koristi kod proizvoda, kod kojih je jedna cena na rafama, a kada dođu na kasu, svaki drugi proizvod je za par dinara veći, tako da je to jedna legalna prevara koja itekako funkcioniše. Šta reći za proizvode koji su “na akciji”, a kojima rok trajanja ističe sutra?! Kasirke također igraju jako veliku ulogu u celoj ovoj priči, koje na svoje načine itekako znaju da opljačkaju ssamog kupca. Komentari koji se mogu pronaći na društvenim mrežama su raznoliki:”Meni se u Somboru u velikom marketu desilo prilikom velike kupovine da kada sam došla kući i gledala račun videla cigarete od 300 dinara koje nisam uzela”, napisala je jedna čitateljka u komentaru, dok u drugom stoji:”Najviše kradu kusur na velikim novčanicama od 2.000 i 5.000 dinara, i zato ih izbegavam.”

Na kraju imamo jedan komentar koji je apsolutno sve pobedio, a živa je istina:”Svako jutro jedna baka je išla u istu trgovinu po namirnice. Svaki put, umesto sitnog kusura, kasirka je davala baki – žvaku, a to je postao jedan veliki bezobrazluk. Posle mesec dana, baka je odnela prodavačici žvake i tražila da joj vrati novac”, piše u komentaru.

Oglasi - Advertisement