U slučaju bilo kakvih značajnih zdravstvenih problema, neophodno je potražiti stručni medicinski savjet od ljekara.

Kako navodi “Stil”, Krasula posjeduje mnoštvo zdravstvenih prednosti. Njegovi lekoviti atributi pomažu u eliminaciji različitih bolesti, jer se može pohvaliti antiinflamatornim, antivirusnim i antibakterijskim svojstvima.

Ozljede kao što su opekotine, modrice, uganuća, rane, posjekotine i čirevi mogu uzrokovati nelagodu i zahtijevaju odgovarajuću njegu.

Izmiksajte listove u pastu i pričvrstite ih na zahvaćenu kožu, pričvrstite zavojem. Zamijenite oblog svaka 2-3 sata nakon što se pasta osuši.

I artritis i artroza su stanja koja pogađaju zglobove.

Prije spavanja iscijedite sok od otprilike 10 do 15 listova i nježno ga nanesite na zglobove.

Angina se odnosi na upalu krajnika.

Izvadite tečnost iz ukupno 10 listova i dobro je pomešajte sa 200 ml vode. Uključite se u čin grgljanja ovim rastvorom između 3 do 5 puta tokom dana.

Prisustvo herpesa na usnama je česta pojava.

Izvađeni sok iz nekoliko listova crassule nanosite na zahvaćeno područje u pravilnim intervalima od 30 minuta. Uzmite pamučnu maramicu, natopite je sokom i pričvrstite na zahvaćeno područje pomoću zavoja.

Mali žir nežno leži na površini želuca.

Prije konzumiranja obavezno na prazan želudac dobro sažvakati dva lista krasule.

Hemoroidi

Za trenutno olakšanje, jednostavno pričvrstite odrezani list na zahvaćeno područje. Imajte na umu da ako dođe do krvarenja, preporučljivo je konsultovati se sa lekarom pre upotrebe krasule.

Pažnja!

Od izuzetne je važnosti biti oprezan i izbjegavati pretjeranu upotrebu krasule. Pretjerano uživanje može dovesti do neugodnih simptoma kao što su mučnina, dijareja, pa čak i stanje nesvijesti.

U slučaju bilo kakvog značajnog zdravstvenog problema, neophodno je potražiti savjet od medicinskog stručnjaka.

Oglasi - Advertisement