Poznata pop zvijezda Nada Topčagić nadaleko je prepoznata kao pobožna osoba u svojoj industriji. Jednom prilikom je podelila ličnu anegdotu o odlasku u crkvu u Italiji tokom nastupa kako bi izrazila svoju zahvalnost Bogu za uspeh njenog hita na vrhu liste, “Jutro je”, koji je postao stalnica na fudbalskim utakmicama. Međutim, Nada se godinama suočavala s upornim tračevima i spekulacijama zbog svog vjerskog preobraćenja iz svog nepravoslavnog porijekla. Dugo su se šuškale da je promijenila ime u Senada, ali pjevačica je ove tvrdnje žestoko opovrgla.

Naš region ima raznoliku lepezu pevača, koji doprinose živoj tapiseriji muzike i drugih umetničkih poduhvata. Dok su Srbi i Hrvati istaknute ličnosti, Muslimani takođe igraju značajnu ulogu. Među njima, Al Dino se ističe kao značajna ličnost, prihvatajući svoj religiozni identitet. Još jedna poznata zvijezda, Lepa Brena, prvobitno poznata kao Fahreta Jahić iz Tuzle, osvojila je publiku svojim izuzetnim talentom i harizmom. Vredi napomenuti da je Lepa Brena usvojila svoje umetničko ime i počela da govori u Ecvicu, učvrstivši svoju poziciju voljene ikone.

U današnje vreme susrećemo se sa rečima Nade Topčagić, pevačice poreklom iz Srbije, ali čija je porodica islamska vera. Uprkos porodičnim vezama, ona se ne poklapa sa verskim ubeđenjima svojih roditelja i izražava zahvalnost za Srbiju, koja joj je pružila obilne mogućnosti i nepokolebljivu podršku. Bez imalo srama, ona otvoreno priznaje svoje nasleđe i poreklo svojih roditelja. Međutim, naglašava da nije imala utjecaja na rođenje u ovoj konkretnoj situaciji, što ju je na kraju dovelo do prelaska na drugu religiju. Nažalost, njena odluka je naišla na značajne kritike drugih.

Nadalje, izrazila je svoju frustraciju u vezi sa neizvjesnošću oko njenog prava da traži kuću u Republici Srpskoj, za razliku od onih koji su se protiv toga borili tokom rata. Dok su neki njene izjave tumačili kao nacionalističke, ona je ostala nepokolebljiva u svojim uvjerenjima i otkrila da je njena majka odabrala da živi u kamp prikolici u Njemačkoj, na poziv svoje sestre. Ona je otkrila da sestra njene majke posjeduje ukupno šezdeset pet nekretnina. Osim toga, ispričala je da više ne posjećuje selo svojih predaka zbog pustoši, što rezultira nedostatkom emocionalne veze. Sa druge strane, ona održava čvrstu vezu sa Srbijom, gde je boravila duži period i nastavila svoju pevačku karijeru.

Oglasi - Advertisement