U nastavku današnjeg članka jedan jako koristan savjet za sve one ljude koji u svom stanu imaju parket. Mnogi se danas odlučuju za laminat, ili neku drugu podlogu u stanu ili kući, ali ipak ništa bolje i ljepše nema nego stari i dobri parket. Međutim, kako godine prolaze, parket polako gubi sjaj i ono po ćemu je bio poznat kada je bio nov, i tada se ljudi odlučuju ili da mijenjaju parket, ili da stavljaju laminat ili brodski pod. 

Međutim, ima opcija i ponovog lakiranja parketa, ali s obzirom da i to na kraju izađe skupo, mnogi se u današnje vrijeme jednostavno ne odlučuju na ovaj potez. Mi vam tako danas donosimo jedan jako koristan savjet kako da vaš stari parket ponovo dobije novi i ljepši sjaj. Neke osobe takve probleme rješavaju sa tepisima, te ogrebotine i mrlje kriju na ovaj način, međutim, ni to nije neko konkretno i dobro rješenje. 

Na društvenim mrežama se može pronaći jako puno korisnih savjeta, a jedna žena iz Irske je pokazala trik sa orašastim plodovima, i kako vaš parket može da “ozdravi” od ogrebotina. Ona je koristila orahe i pistacije i sa njima je čistila fleke na parketu. One su kasnije totalno izblijedile, a parket je izgledao kao nov. Njen video je u jako kratkom roku postao i više nego viralan, a jedan od korisnika je pojasnio da ulje koje se nalazi u orasima i pistaciju djeluje na parket i daje mu poseban i totalno novi sjaj. 

Oglasi - Advertisement