Na ploči koju je Obrad Stefanović, živi čovjek, sam sebi izgradio, ispisane su riječi “oduzet, prevaren, nelojalan i napušten”. Tijekom svoje vrhunske karijere, bio je redatelj koji je izazivao poštovanje i imao veliko bogatstvo i moć. Međutim, dok razmišlja o svom životu, svoje kasnije godine sažima sumornom rečenicom koja se sastoji od samo četiri riječi.

 

 

Nakon napornog rada i velike zarade, novac sam uložio u nekretnine. Tijekom devedesetih sam na Zlatiboru gradio luksuzne kuće i luksuzne stanove koji su vrijedili milijune eura. Nažalost, nakon razvoda sve je propalo, a ja sam se našla u nemilosti odvjetnika i sudaca. Moja najveća pogreška bila je što sam prije smrti svoju imovinu prepisao na djecu, zbog čega sam ostao bez ičega. Stoga savjetujem svima da ne čine istu grešku kao ja i da se suzdrže od diktiranja uvjeta bilo kome dok je živ. Umjesto toga, dopustite im da dijele nakon vaše smrti i čine što žele. Riječi je agenciji RINA Obrareg.

 

Prije desetak godina, nakon niza životnih nedaća, odlučio se povući u malu vikendicu u ljupkom selu Bioska. Bilo je to jedino što mu je preostalo. Trenutno živi od mirovine koja iznosi 17.000 dinara, što je protuvrijednost 144,96 eura.

 

 

“Promašen život
Obrad se žali da mu je život protraćen, jer sada želi ispraviti svoje pogreške bez traženja naknade. Nažalost, ovaj otkup je nedostižan zbog kasnog sata. Jedino utočište koje mu stoji na raspolaganju jest da na svoj nadgrobni spomenik ukleše riječi koje su definirale njegovo postojanje.

 

Nakon što sam temeljito ispitao svoje okolnosti, došao sam do spoznaje da sam bio podvrgnut nizu nesretnih događaja. Prvo, bio sam izdan. Tada sam bio prevaren. Na kraju, opljačkano mi je sve što sam posjedovao. Na kraju su pojedinci koji su me opljačkali shvatili da im više ne trebam i svi su me se odrekli. Riječ “napušten” je najbolniji dio ovog iskustva. Nitko se ne javlja da me pita gdje sam ili kako sam. Nedostatak brige za moju dobrobit najizazovniji je aspekt moje situacije.

 

 

Na grobu nekada bogatog milijunaša ispisan je dirljiv natpis koji služi kao podsjetnik onima koji posjećuju groblje. Služi kao dokaz prolaznosti života, budući da čak ni golema bogatstva nisu imuna na prolaznost postojanja. Ove riječi mogu potaknuti posjetitelje da zapale svijeću i razmisle o prolaznoj prirodi svih stvari.

Oglasi - Advertisement