Navijači Delija su bili istaknuti na utakmici između Crvene zvezde i Voždovca.Nakon dugog iščekivanja, navijači FK Crvena zvezda su dočekali početak Superlige. Posle produženog zimske pauze (od 20. decembra do 10. februara), veliki broj crveno-belih pristalica je prisustvovao utakmici na “Marakani”, gde su svedočili pobedi domaćih fudbalera nad Voždovcem, uz upečatljivu koreografiju Delija na severnoj tribini. Tokom celog meča, Delije su priređivale atraktivne koreografije koje su obuhvatale veliki grb Crvene zvezde, Fondaciju Delija Sever, podršku navijačima Olimpijakosa iz “Gate 7”, kao i poruke navijača, šalove, ruske zastave i mnogo toga drugog.

 

 

Tokom cele te situacije, jedan navijač je stajao na atletskoj stazi okrenut leđima terenu, posvećeno ispisujući transparent ispod tribine gde su se nalazile Delije. Postepeno, slovo po slovo, formirao je reč “ideologija”, dodajući svoj doprinos celokupnoj koreografiji kojom su navijači označili početak drugog dela sezone. Crvena zvezda, zvanično poznata kao Fudbalski klub Crvena zvezda, je renomirani fudbalski klub iz Beograda, Srbije. Osnovan je 1945. godine. Klub je poznat po svojoj bogatoj istoriji i uspesima kako na domaćem tako i na međunarodnom nivou.Crvena zvezda je najuspešniji fudbalski klub u Srbiji, sa brojnim osvojenim nacionalnim titulama, uključujući višestruke titule šampiona države.

 

 

Klub se ističe i po svojim impresivnim nastupima u evropskim takmičenjima, a najznačajniji uspeh ostvaren je 1991. godine kada su postali šampioni Kupa šampiona (današnja Liga šampiona), pobedivši Olimpique Marseille u finalu.Crvena zvezda ima veliku bazu navijača poznatu kao “Delije,” koje su poznate po strastvenoj podršci klubu na stadionu “Rajko Mitić” (poznatom i kao “Marakana”). Klub ima i sekcije u drugim sportovima, a pored fudbala, Crvena zvezda se takmiči i u košarci, vaterpolu, rukometu i drugim disciplinama.

 

 

Oglasi - Advertisement