Naša današnja tema je veoma zanimljiva i interesantna, a vjerujemo da ćete nakon čitanja ovog teksta sigurno da promijenite neke svoje navike, i da isprobate ovaj trik koji vam u nastavku donosimo. Naime, većina nas svoje jutro ne može da zamisli bez kafe, bez koje ne bi mogli da funkcionišu u toku dana. I to nije ništa loše, samo ono što je bitno da se zna jeste to, da je konzumiranje kafe u nekim normalnim količinama sasvim normalno, dok ukoliko se sa istom pretjera, može da dovede do ozbiljnih posljedica po vaše zdravlje.

Međutim, mi ćemo u nastavku da pišemo o talogu koji ostaje nakon naše ispijene kafe, a za koji nismo znali da se može iskoristiti i to na jako dobar način, s toga vam mi u nastavku donosimo neke novosti i zanimljivosti, od kojih ćete vjerujemo imati dosta koristi. Naime, vjerujemo da je malo ko od vas znao da kafa brzo i veoma lako uklanja tvrdokorne ostatke, hrane, a dovoljno je da samo pospete talog kafe na prljavu površinu, a onda sa četkicom da je dobro izribate.

 

Talog kafe odlično čisti i zagorjele lonce i ringle na šporetu, ali se ne preporučuje da ih koristite na svijetlim granitnim ili mermernim pločama, jer njihova boja može da prodre u porozne površine, i onda ćete sebi samo tako napraviti problem, isto vjerujemo da niste znali da je kafa i jako dobar prirodni omekšivač mesa. Kuhinjska so, prirodne kiseline i enzimi iz kafe čine mišiće mesa mekšima, ali i pojačava ukus ove namirnice. Ostatak teksta pročitajte ovde.

Oglasi - Advertisement