Veruujemo kako ste do sada jako puno puta uzimali račun za struju u ruke, i definitivno se čudili, kako ste uopšte dobili toliki račun za strju?! Idete ponekad čak i u Elektrodistribuciju naa reklamacije, a onda tamo definitivno ništa čudno ne pronađu. Međutim, da ste samo malo ranije prosurfali po internetu i videli šta vam to sve guta ekeltričnu energiju preko dana u rođenoj kući, nikada ne biste verovali.

Primera radi, da li ste znali da vam itekako puno električne nergije pojede mikrovalna pećnica u toku jednog dana a da buude samo na stend baj i da se ne koristi? Također i laptop kada krenete na posao , fakulet ili školu, pod obavezno da isključute jer je i on jako veliki potrošač. Da li ste također znali da je televizor dok je ugašen i samo dok gori mala crvena lampicca na njemu, itekako puno potroši električn energije u toku samo jednoga dana?

Mi vam danas tako donosimo šampiona u jedenju električne energije, a skoro svako domaćinstvo ga danas ima u svojoj kući, jednostavno ne postoji kuća ili stan koja ga nema. Danas bez interneta skoro da niko ne može, a sve se svelo na komunikaciju sa njim. Svaka kuća tako mora da ima modem i ruter, a preko njih se odvija kompletna komunikacija sa ostatkom sveta. Verovali ili ne, on je jako veliki potrošač, tako da naečer kada krenete na spavanje, i kada po danu krenete na posao, pod obavezno ga isključite, jer nema potreba da radi dok vas nema kući.

Oglasi - Advertisement