Glumica Lidija Vukićević, poznata po kontroverznom naglasku na svojim fizičkim crtama, dospela je na naslovnice na svoj 61. rođendan svojim upečatljivim izgledom. Međutim, njen fokus se pomerio na sinove, Andreja i Davida, koji su procvetali u izuzetne ličnosti. Lidija Vukićević sa nestrpljenjem iščekuje svoje uloge svekrve i bake.

U svom nepokolebljivom uvjerenju, ona čvrsto tvrdi da društveni pritisci ne bi trebali diktirati odluku da ima djecu. Vukićević ističe da je na kraju prerogativ njene djece da odlučuju hoće li i kada zasnovati porodicu, jer je to njihova lična autonomija. Priznajući da upiti o unucima često potiču od dobronamjernih pojedinaca koji traže radost porodičnih okupljanja, Vukićević tvrdi da dovođenje djece na svijet treba motivisati stvarnim razlozima, a ne ispunjavanjem tuđih očekivanja. Ona vjeruje da je usvajanje ovakvog načina razmišljanja od suštinskog značaja za sprečavanje proliferacije razvoda koji proizilaze iz nekompatibilnih motiva.

Uz to, glumica je mišljenja da je i u ulozi bake imperativ da žena kao prioritet postavi brigu o sebi. Za nju je ključno da održava životni stil koji je u skladu s njenim vlastitim težnjama i rutinama, a ne da samo zadovoljava zahtjeve svoje djece i unuka. Na kraju krajeva, ne bi trebalo da živite samo za dobro drugih – konkretno, svog unuka, sina i snahe.

Odlučna sam da se ne pridružim redovima onih pretjerano uključenih majki, onih kojima bi moja snaja sutra mogla zahvaliti što su donijele chu-chu u pet ujutro. Iako neću biti neljubazan prema njima, moj cilj je da im pružim pomoć, a da ne budem nadmoćan. Život sa svojim sinovima nije nešto što želim, jer je za svakog od nas ključno da zadržimo svoju individualnost. Iznad svega, čeznem za osjećajem opuštanja u granicama vlastitog doma.

Iako sam više nego voljna povremeno pružati usluge čuvanja djece, nisam zainteresirana za preuzimanje uloge dadilje s punim radnim vremenom. Osim godina, zašto bih propustio druženje sa prijateljima ili avanture? Moj život se neće zaustaviti; naprotiv, nastaviće da se poboljšava. Dajući prednost vlastitoj sreći i osjećaju udobnosti u vlastitoj koži, mogu pozitivno utjecati ne samo na svoju djecu već i na njihove porodice. Ovakva osjećanja glumica je izrazila u intervjuu za časopis Lena.

Oglasi - Advertisement