Za pojedince koji imaju problema s probavom, preporučujemo da isprobaju nekoliko od ovih korisnih kućnih lijekova.

Sjemenke piskavice se obično koriste u raznim kulinarskim i medicinskim primjenama.
Sa svojim obilnim sadržajem sluzi, sjemenke piskavice služe kao izuzetan prirodni lijek za borbu protiv rijetke stolice. Ove sjemenke pružaju zaštitni štit za mukoznu membranu, efikasno zaustavljajući pojavu dijareje.

Pomiješajte kašičicu sjemenki sa dvije supene kašike probiotika, a zatim nastavite sa žvakanjem i gutanjem mešavine.

Oštar i svestrani jabukovo sirće popularan je izbor među pojedincima koji vode računa o zdravlju.
Jabukovo sirće, svestrano dijetetsko pomagalo, ne samo da pomaže u gubitku težine, već i podstiče ravnotežu crijevnih mikroorganizama. Služi kao snažan borac protiv bakterija odgovornih za izazivanje dijareje.

Dvaput dnevno popijte čašu vode sa kašičicom jabukovog sirćeta.

Obična, nezačinjena riža bez ikakve boje.
Vekovima se običan kuvani beli pirinač koristio kao lek za stomačne tegobe zbog svoje nežne prirode, pomažući varenju bez izazivanja mučnine ili iritacije želuca.

Konzumirajte malu porciju kuvanog belog pirinča koji je lagano začinjen solju. Čim ponovo dođe do gladi, prepustite se još jednoj porciji pirinča. Ključno je održavati male porcije cijelo vrijeme.

Banana
Ukusno i aromatično voće poznato kao banane pomaže u regulaciji probave i služi kao efikasan lijek za dijareju. Prepuna velikih količina pektina, preporučuje se osobama koje imaju problema sa želucem. Pored toga, banane su bogate kalijumom i elektrolitima, koji su neophodni za popunjavanje zaliha u telu koje mogu biti iscrpljene usled prekomernog gubitka tečnosti.

Tokom dana, preporučljivo je konzumirati jednu do dvije potpuno zrele banane laganim tempom.

Kombinacija kamilice i mente stvara prekrasan spoj okusa.
Svojstva ovih aromatičnih biljaka koje smiruju želudac čine ih efikasnim antispazmodicima, sprječavajući grčeve i probavne smetnje. Osim toga, posjeduju protuupalna svojstva i služe kao moćni lijekovi za borbu protiv nadutosti i drugih probavnih problema.

Da biste napravili umirujući čaj, pomiješajte kašiku kamilice i mente. Ostavite smjesu da odstoji 5 do 10 minuta, a zatim je lagano konzumirajte bez dodavanja zaslađivača, uživajući u svakom gutljaju tokom dana.

Oglasi - Advertisement