Koliko puta ste do sada čuli da neki ljudi sa sobom nose amajlije, ili da imaju nešto u novčaniku što im itekako donosi sreću. Svi odmah pomisle na novac, jer se neke stvari i navike povezuju sa novce, a u zavisnosti od zemlje do zemlje i nacije do nacije, svako ima neku svoju amajliju ili naviku koja je povezana sa ovim jako zanimljivim segmentom života. Svi bi mi naravno voleli da imamo vciše novca, ali je to ipak malo teže.

Na primer u Aziji su itekako sujeverni p oovom pitanju, pa imaju jako puno običaja koji se vežu za sreću, a samim time i za novac i za zdravlje. Na našim prostorima opet vlada mišljenje da ako želit da vam novčanik nikada ne bude prazan, da u njemu uvek imate jednu manju kovanicu koju nikada nećete potrošiti. Također ima i onih koji veruju da jako uredan novčanik također donosi nafaku i novac u vaš novčanik, odnosno džep. Mi danas govorimo tako o feng šuiju koji se praktikuje u Aziji, a oni imaju i drvo života, kojeg skoro svaka kuća u Aziji ima. Inače poreklo ovog drveta seže iz Južne Afrike zove se dolar drvo ili krasula. Ima liske koje ssu oblika poput ovala. Sva voda u ovim biljkama je u stvari u listovima, zato se treba zalevati najmanje dva puta dnevno.

Jako voli svetlo, sve što vam treba jeste 20% šumskog humusa, 20% tla za cveće i na kraju 40% peska. Ova biljka u kuću donosi novac, da li ste znali za ovaj podatak i verujete li uopšte u ove stvari?

Oglasi - Advertisement