U nastavku današnjeg članka, jedna jako zanimljiva tema, koja je definitivno aktuelna svakoi proleće. Svakako da je ovo godišnje doba, koje jednostavno sa sobom nosi buuđenje prirode, životinje, biljke, trava i sve se jednostavno budi sa prvim sunčanim zrakaama. Ako ste u šumi, onda definitivno preti opasnost od zmija, drugih kukaca, ali i dosadnih krpelja. Svakako da svi mi volimo da izađemo i malo prošetamo u prirodi, kao i to da se ponekad raspali rištilj.

Međutim, nismo ni svesni da smo u kosi ili na koži zaradili malog uljeza, koji nam pokao siše krv. na sve to, možemo dobiti i jednu vrste zaraze ako nam prenese neku bolest, od neke životinje. Međutim, njih je jednostavno teško primetiti da je na vašoj koži, i zato definitivno treba se posebno pregledati kada se vratite iz prirode. To je jako teško da se primeti kada ih imate u kosi, a stalno češkanje će da definitivno bude znak da imate uljeza na sebi.

Jako je puno korisnih saveta koje možete pronaći na internetu vezano na ovu temu, a mi vam danas donosimo par saveta kako ih bezbolno ukloniti sa kože i to da bez osetite. Međutim, da ne biste puno rizikovali, najbolje je da odete do kožnog lekara da sve to ukloni, ali ako je baš kasno, ono što krpelji nikako ne vole jeste alkohol. natopite tufer sa malo alkohola i on će da izađe sam od sebe. Također, jako ne vole sol, istu stvar napravite sa malo soli, i zauvijek ćete se riješiti te male napasti.

Oglasi - Advertisement