Posljednjih godina u našim krajevima bilježi se masovni odliv obrazovane radne snage, a prednjači medicinsko osoblje, a liječnici su vrlo traženi, posebno u Njemačkoj, što je dovelo do manjka liječnika u našim domovima zdravlja ili domovima zdravlja. . Zapošljavaju svježe diplomirane i ljude bez iskustva.

 

Često se može čuti i pročitati kako ljudi imaju negativna iskustva na društvenim mrežama, a jedno takvo ćemo danas podijeliti s vama. Ljuta mlada majka ispričala je kako su ona i suprug odveli svoju osmomjesečnu bebu u zdravstveni centar u La Povu nakon što je imala visoku temperaturu koje se nisu mogli riješiti.

 

Kad su stigli tamo, bili su šokirani jer dežurna liječnica nije htjela pregledati bebu uz obrazloženje da ne zna s djecom. Sve se dogodilo u subotu kada se njihova kći probudila s visokom temperaturom, ispričala je majka.

Oni su se uplašili i odmah su otišli na dječije odijeljenje u bolnici ali tamo nisu zatekli nikoga sem čistačice koja im je objasnila da je vikend i da zato niko od ljekara nije dežurni. Tada se pojavila medicinska sestra koju su zamolili da ih uputi na nekoga ko bi mogao pregledati njihovu kćerkicu a ona im je rekla da se trenutno u domu zdavlja nalazi samo jedna mlada doktora koja je tek počela da radi.

 

Nakon što je sestra ušla u doktorkinu kancelariju pojavila se za nekoliko minuta i rekla im da doktorka ne može da ih primi jer ne umije sa malim bebama. Oni su molili i kumili ali doktorka nije ni izašla iz kancelarije i čitava komunikacija se odvijala preko sestre koja je bila jako ljubazna. Na kraju su bebu odveli u privatnu kliniku gdje je beba i pregledana.

Oglasi - Advertisement