Silvana, Luisova supruga, već dugi niz godina nosi teret nepromenljive tuge. Sudbonosni 31. jul 2011. ostao joj je urezan u pamćenju kao dan kada se život nenadano promenio. Na taj tragični datum, pevač Ljubiša Stojanović Luis izgubio je život u strašnoj saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu između Bačke Topole i Novog Sada.

 

 

U vrtlogu tragedije, Luis je iza sebe ostavio šestoro dece, a Silvana, njegova supruga, suočava se s bolom gubitka koji je teško prihvatiti. Period nakon nesreće ostao joj je u sećanju kao razlomljeni film, gde su suze retko kvasile njeno lice. U intervjuu za emisiju “Sceniranje” na televiziji “Kurir”, otkrila je kako je njena ćerka postala njen emocionalni detektor. “Tokom trenutaka kada sam pokušavala obraditi svoje emocije, suze su retko tekle niz moje lice. Međutim, moja ćerka je bila kao detektor emocija. Jedne večeri, dok sam ih pripremala za spavanje, osetila sam knedlu u grlu i potrebu da zaplačem. Da bih izbegla pokazivanje svoje tuge pred njom, okrenula sam glavu, ali ona je intuitivno shvatila. Približila mi se, uzela moje lice, okrenula ga prema sebi i upitala: ‘Plačeš li?’ Odgovorila sam da ne plačem. Tada mi je sažaljivo rekla: ‘Nemoj da plačeš, tata je samo umro'”, podelila je Silvana.

 

 

Teški trenuci iz detinjstva ostavili su dubok trag na malenoj Eli, koja je tada imala samo dve i po godine. Tokom jednog od trenutaka presvlačenja za spavanje, postavila je majci emotivno pitanje: “Mama, jesi li srećna?” Silvana, suočena s unutarnjim bolom, iskreno je odgovorila: “Ljubavi, veoma sam srećna dok smo zajedno.” Poseban odnos između oca Luisa i male Ele, koja mu je neprestano pevala, ostao je neizbrisiv u sećanju Luisove udovice. Ostatak Luisove porodice takođe se seća voljenog oca. Luisov sin iz prvog braka, Marko Stojanović Luis, poznat kao Marko Louis, aktivno neguje uspomenu na svog oca. Kada čuje neku od Luisovih pesama na radiju ili televiziji, iako ih nije čuo pre, prepoznaje pesmu. Uprkos odsustvu fizičke prisutnosti, Luis će zauvek živeti kroz svoje pesme, pružajući toplinu i ponos njegovoj porodici. Marko kaže da bi Luis bio ponosan i srećan da je sada tu.

 

Oglasi - Advertisement