Svetlana Šehar Ražnatović nedavno je objavila pobedu na sudu protiv svog bivšeg partnera Aleksandra Milića Milija, postavši, prema presudi, suvlasnica njenih albuma. Međutim, Milićev advokat je odmah demantovao završetak spora, najavljujući nastavak suđenja. U svojoj izjavi, on je spomenuo i druge autore kojima je Seka, prema tvrdnjama, prouzrokovala štetu. Advokat Milan Jakšić je naveo da su, pored njegovog klijenta, i još osam autora, poput Doce Ivankovića (četiri albuma) i Lije, suočeni s ozbiljnim posledicama. Ljiljana Jorgovanović, tekstopisac, tvrdi da joj Ražnatović duguje novac, potvrđujući to u pismu Curiel.

 

 

“Advokat Jakšić je tačno preneo informacije. Tokom perioda od 2000. do 2016. godine radila sam na albumima Svetlane Ražnatović kao koautor mnogih pesama. Važno je napomenuti da nisam potpisala ugovor o objavljivanju tih pesama na YouTube kanalu Svetlane Ražnatović i digitalnoj distribuciji Cece Music. Sve moje autorske radove objavljuju bez mog odobrenja, pri čemu ne ostvarujem nikakvu zaradu, a iznosi koje dobijam od Sokoja svake godine nisu značajni. Uprkos tome, verujem da ovu situaciju možemo rešiti na civilizovan i pošten način” – izjavila je ona.Connect Network, najveća izdavačka kuća u regionu, predstavlja porodicu pokojnog Dobrivoja Doce Ivankovića, autora hitova za Cecine prve albume. Oni štite prava preko 100 kompozitora, uključujući i Aleksandra Milića, i preko 90.000 autora. Da bismo razjasnili suštinu spora između Cece i Milija, razgovarali smo s direktorom Vladimirom Marićem.

 

 

Svetlana Ražnatović i Aleksandar Milić trenutno vode pravnu bitku u vezi sa fonogramskim pravima, kako je i potvrdio advokat Milija. Fonogram, ili master snimak, predstavlja audio-zapis izvođenja ili drugih zvukova, osim ako je uključen u audiovizualno delo. U ovom slučaju, Miligram Music je proizvođač fonograma, odnosno fizičko ili pravno lice koje preduzima inicijativu, preuzima odgovornost i snosi troškove proizvodnje fonograma. Spor između njih dvoje i dalje je predmet sudske rasprave.

 

Oglasi - Advertisement