Prelazak sa vrućih 37 stepeni na hladnih 5 ili 6 stepeni ujutro predstavlja izazov za pojedince sa zdravstvenim problemima ili one koji su posebno osetljivi na vremenske promene. Ali temperature koje će biti debelo ispod nule će biti neviđen šok za mnoge od nas. Dok su se neki nadali minimalnim temperaturnim kolebanjima i nagli pad pripisivali pretjerano vrućem ljetu, čini se da su im se snovi srušili.

Proteklih dana cijeli region je počeo iskušavati hladne temperature tokom jutarnjih sati. U pojedinim delovima Srbije pojavile su se i pahulje. Iz RMHZ Srbije su nas obavestili da sutrašnja prognoza predviđa još intenzivniji hladni front praćen slabom kišom i susnežicom, koji će zahvatiti veći deo zemlje. Najnovija ažuriranja ukazuju da će biti i snažnih naleta vjetra.

Vremenska prognoza za danas predviđa raspon temperatura, a najniža se očekuje između -7 i -1, a najviša od 2 do 3 stepen. Pored toga, na Kopaoniku postoji mogućnost pada temperature ispod -10 stepeni. U Beogradu će biti prohladno i kišovito, tokom celog dana naoblačenje. Međutim, do kraja dana naoblačenje će se razvejati širom Srbije. U nedjelju će se temperature kretati od -9 do -11 stepeni kao najniže, a najviše do -2 stepeni.

Oglasi - Advertisement