Nebojša Stamenović, poznat kao Neša Travka, imao je različite profesije, ali poslednjih godina se posvetio zdravoj hrani i ishrani, ona mu je u krvi.

Neša Travka je ekoturista, autoelektričar, keramičar, vatrogasac, a sada i travar, kuvar i planinar. Bio je šef kuhinje u Hilandaru, odakle je stekao najvrednije iskustvo. Seća se boravka u Hilandaru, gde je kuvao za mnoge monahe i pripremao pasiru od bosiljka.

U ovo doba virusa, nema ništa prijatnije od šolje tople šafranike. Osim što je izuzetno ukusan, šafranik svojim nevidljivim, ali izuzetno korisnim komponentama blagotvorno deluje na ceo organizam.

Važno je znati koji čaj je pogodan za određene bolesti i kako ga pravilno pripremiti. Najpoznatiji travar sa juga Srbije otkriva kako ukloniti sve toksine iz organizma i ojačati imunitet.

“U starom Rimu, ovo snop bilja nazivali su biljkom vrednom 1.000 zlatnika, jer se plaćala zlatom. Može da eliminiše toksine iz jetre, pročišćava krv, snižava visoku temperaturu, i koristan je nakon hemoterapije i radioterapije. Takođe, može se koristiti kao prah za tretiranje rana koje sporo zarastaju”, kaže Neša.

Priprema i upotreba:

Stavite kašiku šafranike u kipuću vodu, ostavite da odstoji 10 do 15 minuta, procedite i pijte nekoliko puta dnevno.

Preporučuje se konzumirati skoro sav čaj tokom deset dana, a zatim isto toliko vremena praviti pauzu.

Oglasi - Advertisement