Tehnologija je veoma napredovala u ovome 21. vijeku, a mnogi ljudi su postali i pravi ovisnici o istoj, te skoro i da ne postoji osoba na svijetu koja ne posjeduje mobitel ili tabler, laptop, kompjuter. Svi mi u njih pohranjujemo veliki broj informacija, i nije nikakvo čudo da mnogi zapadnu u velike probleme kada ostanu bez nekog od tih uređaja. Tako je jedan student izgubio mobitel u šumi koja e nalazi nedaleko od njegove kuće, a sve se desilo u Maleziji, a pošto je dobro poznavao džunglu u tom predjelu, odlučio je da potraži svoj telefon. Poslije malo duže potrage uspio je da ga nađe, a kada ga je upalio, iznenadio se šta je sve našao na njemu.

Kako tvrdi, na mobitelu je pronašao fotografije koje on nije nikada napravio, a radiolo se o selfijima na kojima su majmuni. On je za medije rekao kako je bio siguran da mu je mobitel neko ukrao dok je spavao, ali ga je zbunjivalo to što nije pronašao nikakve znakove provale ili da se neko kretao u blizini kuće, te je pomislio da ga je izgubio dok je hodao šumom, pa je zbog toga i otišao da ga pronađe.

Otac je bio sa njim, pa mu je u jednom trenutku bio rekao da pokuša da nazove svoj mobitel, a kada je to uradio, čuo je zvonjavu koja ga je dovela do telefona. Kada je pregledao slike čekalo ga je iznenađenje, te je pronašao niz selfija koje su napravili majmuni. On smatra da su mu se majmuni bili ušunjali u kuću te da su mu ukrali mobitel i da su se sa njim igrali u džungli. Do sada nije zabilježen nijedan sličan slučaj krađe koji su počinile ove životinje.

 

Oglasi - Advertisement