U današnjem članku donosimo jednu zanimljivost, a sigurni smo da ovo niste znali niti ste kada razmašljili o ovome. Svi smo dobro upoznati sa ambalažom suncokretovog ulja. Kada otvorimo flašu, većina nas baci onaj zaštitni čep koji ugledamo nakon što odvijemo plastični. Da li ste nekada razmišljali i znali da on ipak ima svrhu?

Jako puno ljudi zapravno nije uopšte pomišljalo da taj čep nečemu služi, ali nam je na njegovu namenu ukazala blogerka Sara Vurušić. Ona piše o roditeljstvu, ali često pokazuje i korisne trikove i savete za domaćinstvo. Tako je ona sada na društvenoj mreži koja je danas jako popularna a to je Tik tok jednim kratkim snimkom mnoge raspametila, jer nam je ukazala da je zaštitni čep od ulja zamišljen ne da se baci, već da se pametno iskoristi i koristi. Naime, zapravo ga treba samo okrenuti i staviti nazad na otvor flaše, jer tako manje ulja može da izađe kada sipate na željeno mesto, ili kada nešto pečete, kuhate.

“25 godina nisam znala za ovo. Koliko ste vi godina imali kada ste saznali za šta služi zaštitni čep?”, upitala je ona svoje pratioce na pomenutoj društvenoj mreži. U nastavku ovog teksta možete da vidite video snimak koja je to ona objasnila. Neki su ukazali da će možda čep ispasti u tiganj ako jače nakrenemo flašu – što je Sara takođe testirala i ispostavilo se kao tačno. Ovaj trik će nekima biti koristan – međutim mnogi su navikli da koriste ulje i bez zaštitnog čepa. Koje je vaše mišljenje o ovome? 

Oglasi - Advertisement