Nedavno je osvanula fotografija poznatog i uticajnog čoveka iz Srbije, kada je bio maturant, koji je, sudeći po fotografiji, izgledao potpuno drugačije nego danas. On je sinoninom muzičkom konkursu, koji već više od deset godina odgovara za stvaranje novih pevača na našoj sekeni, ali u tom trenutku, koji u prethodnim danima izgledaju svim po-drugom. Znamo ga po grupi “Slatki greh”, koja je iznedrila najveću zvezdu Balkana Lepu Brenu, sa kojom je dugo godina nastupao širom bivše Jugoslavije.

Danas možemo reći da su on i Brena zaslužni za karijeru mnogih mladih pevača, kao što su Rada Manojlović, Milica Todorović, Darko Lazič, Milica Pavlović, Tanja Savić…

Reč je o Saši Popoviću.

Međutim, Popovićeva slika je isplivala kada je bio maturant, a sudeći po fotografiji, u mladosti je izgledao mnogo drugačije. Na slici možete videti direktora „Granda” u odelu, sa kravatom i brkovima kao odrasla osoba, sigurni smo da ga većina ljudi ne bi prepoznala.

Podsetimo, 3. februara 1982. godine izašao je prvi album Lepe Brene i „Slatki Greha“ sa sada već poznatim hitom „Čačak, Čačak“. Svih 10 pesama koje su se našle na debi albumu i kaseti potpisuje Milutin Popović Zahar kao kompozitor, tekstopisac, aranžer i producent. Album je objavio PGP-RTB i prodat je u 350.000 primeraka. Četiri decenije kasnije Lepa Brena i „Slatki greh” sa Sašom Popovićem na čelu važe za paradigmu uspeha u šou biznisu o kojoj svi sanjaju. Popović se prisetio početaka i rada sa članovima „Slatkog greha“:

– Uvek sam verovao u nas. Znao sam da posedujemo kvalitet, da smo drugačiji od ostalih i da ostavljamo trag. Igrali smo internacionalni program, bili smo kao neki veliki kabare koji je doneo sreću ljudima – kaže Popović

Oglasi - Advertisement