Psihijatar Jovan Marić godinama je davao kontroverzne izjave koje su nas šokirale. Stavovi koje on podržava prožeti su nepoštovanjem i netolerancijom, a uticaj ovih izjava traje danima, ostavljajući nas nesposobnim da se potpuno oporavimo.

Stručni konsultant specijalizovan za oblast zabave za odrasle.

Jovan Marić je pre dve godine proširio svoju ekspertizu izvan psihijatrije i ušao u sferu „sajber prostitucije“.

Psihijatar je ispričao svoje iskustvo kada su ga pojedinci regrutirali u industriji zabave na internetu za odrasle kako bi educirali izvođačice iz njihove agencije o umjetnosti uzdisanja u prisustvu muškaraca, umjetnosti zavođenja i umjetnosti davanja komplimenta muškom spolnom organu, sve u nastojanju da se udovolji delikatnom muškom egu.

Ana Nikolić ima višak kilograma.

U prvim fazama godine dao je opširno objašnjenje u vezi sa problemom težine sa kojim se pevačica Ana Nikolić susrela nakon porođaja.

U našem društvu, gde su vizuelna privlačnost i mladost veoma cenjeni, debljanje Ane Nikolić postalo je velika briga. Ovo je posebno važno za pojedince čije se profesije u velikoj mjeri oslanjaju na njihov fizički izgled, kao što su pjevači. Moguće je da Ani Nikolić nedostaje ljubavi i intimnosti, što može doprineti začaranom krugu emocionalne ishrane i debljanja. Nažalost, društvo ima tendenciju da gleda na osobe s prekomjernom težinom kao na nemarne i nepouzdane. Ovaj stav prati i Miloš Obrenović, koji je smatrao da niko ne treba da poverava važne poslove nekome ko ima višak kilograma, jer to podrazumeva nedostatak pažnje na detalje. Ako Ana Nikolić oseti glad noću, predlaže joj se da popije tabletu za spavanje kako bi ublažila tegobe. Neki pojedinci tvrde da imaju problema sa spavanjem kada su gladni, a uzimanje tableta može pomoći da im se osigura miran san.

Vrijednost žene se smanjuje nakon 50. godine života.

Tokom jutarnjeg programa u maju, Jovan Marić se uzvratio i nastavio da deli šalu o dimenzijama muških i ženskih reproduktivnih organa. Nadalje, izrazio je uvjerenje da su žene koje su u šestoj deceniji bez ikakve vrijednosti za naše društvo.

Psihijatar je pružio uvid u proces kojim se pojedinci kreću kroz život.

U jutarnjem programu jedne nacionalne televizijske emisije predstavljena nam je izjava koja je pokrenula zanimljivu tačku o dinamici privlačnosti. Govornik je predložio da se, posmatrajući naizgled nespojen par, gdje je lijep muškarac uparen sa ružnom ženom, treba razmotriti mogućnost da žena posjeduje izuzetne vještine i majstorstvo u spavaćoj sobi. Podrazumijevalo se da ju je njen fizički izgled možda natjerao da kompenzira u drugim područjima, za razliku od lijepih osoba koje se mogu oslanjati isključivo na svoj izgled i ispoljavaju narcističke sklonosti. Saopštenje je takođe dotaklo ideju da žene starije od 50 godina mogu osetiti hitnost, jer društvena očekivanja postavljaju sat na njihovu poželjnost. Ova diskusija koja izaziva razmišljanje odvijala se u jutarnjoj televizijskoj emisiji, a tokom ovog razgovora u studiju je bila prisutna i Nada Macura.

Žena veće snage dobila je snažan šamar.

Marić je u jutarnjem programu razgovora sa Ruškom Jakić i glumicom Mirkom Vasiljević izneo čvrst stav na temu preteranog pričanja žena, tvrdeći da je to za muškarce nepodnošljivo. Nadalje, Marić je tvrdio da kada psihički superiorna žena nadmudri muškarca, on pribjegava fizičkom nasilju šamarajući je.

Na drugoj nacionalnoj televiziji Marić je iznijela svoje stavove o rodnoj dinamici, ističući tendenciju da se žene ističu u verbalnim obračunima, dok muškarci pribjegavaju fizičkoj snazi. Ona je naglasila uobičajenu pojavu muškaraca koji koriste fraze poput “šuti, brate” kada se osjećaju poraženi ženskim riječima. Marić je pozvala žene da razmotre alternativne načine rješavanja sukoba, ističući da nije potrebno pobijediti u svakoj raspravi. Osim toga, savjetovala je muškarce da svoju fizičku snagu usmjere prema mentalno jakim ženama umjesto da zastrašuju one koje su fizički slabije.

Ove izjave ne treba shvatiti olako, a ako su zamišljene kao šala, izuzetno su lošeg kvaliteta.

Oglasi - Advertisement