Prema rečima Genadija Petroviča Malahova, poznatog ruskog stručnjaka za narodnu medicinu, on je opširno dokumentovao preko 200 najčešćih tegoba i njihovih tretmana u više od 60 knjiga. Čvrsto vjeruje da je razlog za bolove u zglobovima i kostima postepeno nakupljanje kalcifikacija soli tokom vremena, koje se moraju eliminirati iz tijela.

U njegovim uputstvima uključena je jednostavna metoda za eliminaciju soli iz tijela. U idealnom slučaju, ovaj proces bi trebao biti poduzet nakon čišćenja debelog crijeva pomoću vode i soli ili tradicionalnog klistir. Ipak, vrijedno je napomenuti da još uvijek postoji primjetan utjecaj čak iu odsustvu ovog preliminarnog koraka.

Da biste pripremili umirujuću infuziju od lovorovog lista, počnite dodavanjem 5 grama lovorovog lista u 300 mililitara jako kipuće vode uveče. Ostavite smjesu da ključa pet minuta prije nego što je pažljivo uklonite sa izvora topline. Za optimalne rezultate ostavite infuziju da odstoji preko noći, bilo tako što ćete je ostaviti neometanom ili prebaciti u termosicu.

Tokom narednog dana otopinu konzumirajte postepeno i u malim porcijama, vodeći računa da je pijete polako. Važno je ne progutati cijelu otopinu odjednom, jer to može dovesti do komplikacija i potencijalnog krvarenja.

Uzastopno u rasponu od tri noći, pripremite mješavinu od lovora i konzumirajte je tri dana. Nakon pauze od sedam dana, režim se može ponoviti. U slučaju trajnih oboljenja zglobova i skeleta, uzimati rastvor u trajanju od pet dana.

Dok se podvrgavate postepenoj primjeni lijeka od lovora, važno je da ne budete uznemireni prisustvom crvene mokraće i čestim mokrenjem. Ova pojava je sasvim normalna, jer soli u tijelu prolaze kroz snažan proces rastvaranja, što rezultira iritacijom mokraćne bešike.

Prema Malahovu, u roku od dvije sedmice, nelagodnost u zglobovima i kostima će se povući i primijetit ćete značajno poboljšanje fleksibilnosti cijelog koštanog sistema. Ovo ukazuje na uspješan ishod tretmana lovorom. U slučaju da bol potraje, preporučuje se ponovno proći kurs.

Oglasi - Advertisement