Iako je već nekoliko meseci u penziji, postoji mogućnost da Zlatan ponovo obuče dres reprezentacije!Fudbalska reprezentacija Srbije planira učestvovati na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj ovog leta, a predstojeći prijateljski susreti protiv Austrije i Švedske predstavljaju generalnu probu pred susrete sa Engleskom, Slovenijom i Danskom. Iako datumi još nisu precizno određeni, protivnici su već poznati. Šveđani će biti poslednji test za Piksijev tim, prilika da proveri igrače koje planira uvrstiti u sastav za kontinentalno takmičenje. Interesantno je napomenuti da bi na suprotnoj strani terena mogao zaigrati i Zlatan Ibrahimović.

 

 

Iako je penzionisan, jedan od najboljih fudbalera u istoriji Švedske navodno razmatra mogućnost da se jednom poslednji put pojavi u reprezentativnom dresu, godinu dana nakon što je zvanično okončao svoju aktivnu igračku karijeru. Ovaj detalj je otkrio Branislav Nedimović, potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije, tokom televizijskog gostovanja.”Posle susreta sa Rusijom i Kiprom, slede nam utakmice protiv Austrije i Švedske. Za nas predstavlja veliku čast što Šveđani razmatraju mogućnost da jedna od najvećih zvezda svetskog fudbala, Zlatan Ibrahimović, upravo protiv naše reprezentacije završi svoju karijeru u nacionalnom dresu”, naglasio je Branislav Nedimović, potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije.Podsećamo da se jedan od najboljih napadača svoje generacije povukao iz fudbala nakon sezone 2022/23, koju je proveo igrajući za Milan. U leto 2023. godine donosi odluku da završi svoju igračku karijeru, ali nekoliko meseci kasnije vraća se u klub i preuzima određenu funkciju u ovom italijanskom i evropskom fudbalskom velikanu.

 

 

Kada je reč o reprezentaciji Švedske, Zlatan Ibrahimović je debitovao još u januaru 2001. godine. Već godinu dana kasnije, postao je redovan član reprezentacije i učestvovao na Svetskom prvenstvu u Japanu i Južnoj Koreji, gde je nastupio na dva meča. Tokom svoje karijere u nacionalnom dresu, odigrao je 122 meča i postigao 62 gola, uključujući i meč protiv Srbije u prijateljskom susretu 2012. godine. Njegov poslednji reprezentativni nastup bio je pre malo manje od godinu dana, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo protiv Belgije.

 

Oglasi - Advertisement