Zorana Mihajlović je najavila svoje povlačenje iz političkog života, prema saopštenju pokreta “Uvek za Srbiju”. Saopštenjem pokreta “Uvek za Srbiju” obavešteno je da se Zorana Mihajlović povlači iz politike i sa čela tog pokreta. U saopštenju se navodi: “Prof. dr Zorana Z. Mihajlović je donela odluku da se povuče iz političkog života i sa čela Pokreta Uvek za Srbiju.” “Jedini cilj politike za mene je bio rad u korist građana i građanki. Zbog toga prepuštam politički angažman u Srbiji, u sadašnjem stanju, drugima. Svim ljudima u Srbiji i regionu iskreno želim mnogo sreće u predstojećim godinama. Biće nam potrebna.” O svojim razlozima za napuštanje politike, prof. dr Zorana Mihajlović će obavestiti javnost u narednim danima, kako stoji u saopštenju pokreta.

 

 

Završila je osnovnu i srednju školu u Beogradu, stekla diplomu, magisterij i doktorat na Ekonomskom fakultetu u istom gradu. Nakon fakulteta, radila je u Prvoj ekonomskoj školi i kompaniji “Premier keramika”. U periodu od 1996. do 2006. godine, bila je zaposlena u Elektroprivredi Srbije – javnom preduzeću za prenos električne energije, poznatom kao “Elektroistok”. Tokom 2004-2007, obavljala je funkciju člana Upravnog odbora u EPS-u.Od 2004. do 2006. godine, delovala je kao savetnik potpredsednika Vlade Srbije, Miroljuba Labusa, za oblast energetike i politiku zaštite životne sredine. Nakon toga, radila je kao savetnik generalnog direktora u JP Aerodrom Nikola Tesla. Do 2010. godine, obavljala je dužnost savetnika za energetiku predsednika Vlade Republike Srpske, Milorada Dodika. Naučno zvanje naučnog saradnika stekla je 2006. godine na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, a zvanje docenta 2008. godine. Od iste godine, zaposlena je na Fakultetu za biofarming i Fakultetu za međunarodnu ekonomiju Megatrend Univerziteta.

 

 

U aprilu 2010. godine, postala je članica Srpske napredne stranke. Izabrana je za potpredsednicu stranke krajem septembra 2012. godine, ali od 28. maja 2016. godine, nije više obavljala tu funkciju. Tada je na Skupštini SNS-a izabrana za članicu Predsedništva stranke.

 

Oglasi - Advertisement